Skip to content

FCK - 2014

8s på besøg hos FCK

I dag var fodbolddrengene fra 8.S på besøg hos Superligaklubben FC København.

Første oplevelse var FC Københavns A+ Træner, Morten Grahn, der holdt oplæg om talentudviklingen i School of Excellence. Morten viste også video og billeder fra sidste års Youth League, hvor FCK’s U19 hold bl.a. vandt over Real Madrid i gruppespillet og senere blev slået ud af Barcelona. Et spændende indblik i talentudviklingen på højeste niveau i Danmark.

Efter Mortens oplæg blev der serveret Superligatræning på forreste række. Drengene lagde specielt mærke til den individuelle træning, hvor Cornelius, De Ridder, Gislason og Nikolai Jørgensen høvlede mål ind på samlebånd.

Efter træningen fik drengene muligheden for at stille deres forberedte spørgsmål til Youssef Toutouh. Youssef svarede bl.a. på hvordan hans karriereforløb havde været. Her fortalte han med stor iver om ungdomstiden i B93, skiftet til Hvidovre hvor han fik debut i 1. Division og herefter prøvetræningen i FCK.

Det var utrolig fascinerende at se en top professionel fodboldspiller i en af Danmarks største klubber, knytte hænderne og smile som en flækket træsko, da han fortalte om dét øjeblik hvor det lykkedes ham at få den kontrakt han drømte om. Han betegnede det stadig som det vigtigste øjeblik i hans karriere.
Youssef var et meget behageligt bekendtskab og drengene har fået en ny favoritspiller i Superligaen.

På vej væk fra anlægget ramlede drengene tilfældigt ind i en gammel Holbæk-dreng, Christian Poulsen. Han stillede venligt op til fotos og spurgte interesseret til Holbæk Sportsakademi og drengenes hverdag.

Alt i alt var dagen en kæmpe oplevelse og et inspirerende besøg hos en af Danmarks største fodboldklubber.

Tilmeld dig akademiet