Skip to content

OB - 2013

9.S og 10.S til Superligatræning på Fyn

Superligabesøget for de to ældste klasser var i år arrangeret som en heldagstur. Vi havde fået arrangeret et besøg hos Superligaklubben OB og derefter to træningskampe mod Oure Fodboldakademi.

Dagen startede tidligt med afgang fra Holbæk kl. 7.30. Her satte vi kurs mod Odense og de stribedes Superligatræning onsdag formiddag. Efter at have set Superligaholdet træne holdt OB’s Talentchef, Uffe Pedersen et foredrag om talentudvikling af fodboldspillere i OB.

Et super spændende foredrag hvor drengene fik et indblik i hvad det vil sige at være ung spiller i en af de allerstørste fodboldklubber i Danmark. I forlængelse af foredraget kunne drengene stille spørgsmål til Superligaspilleren Daniel Høegh, der er et produkt af OB’s talentudviklingssystem. Her bed mange af vores spillere særligt mærke i, at Daniel Høegh som U15 og U17 spiller faktisk ofte spillede på det næstbedste hold. Sulten efter at indhente dem der lå foran ham, fik Daniel til at træne endnu mere og endnu bedre, hvilket gjorde at han stille og roligt overhalede konkurrenterne og fik sin første professionelle kontrakt som 18 årig. En inspirerende fortælling, som helt sikkert er benzin på motoren for mange af vores drenge.

Som afslutning, og i naturlig forlængelse af Daniel Høeghs fortælling gav cheftræner Troels Bech sit bud på hvorfor de næstbedste ungdomsspillere ofte bliver de bedste seniorspillere. Troels Bechs ordvalg er ganske svært at gengive, men i kort form mener han, at spillere der tidligt mærker succes og prestige kan lulles i søvn af omgivelsernes imponerthed. Spillere der derimod ikke er helt så dygtige, men som har bevidstheden om hvad der skal til for at blive bedre, kan på den lange bane overhale de spillere der lod sig lulle i søvn af eget fodboldtalent. Et meget interessant bidrag til foredraget, som var meget inspirerende.

Efter frokost satte vi kurs mod Sydfyn hvor vi havde arrangeret to kampe mod et landets førende fodboldakademier, Oure. Vi tabte desværre begge kampe. Hold A tabte noget unødvendigt 2-3, efter at have ført 2-0 ved pausen. Hold B spillede en helt lige kamp, som vi desværre tabte 1-4.

Vi sluttede dagen af med rundvisning og aftensmad på Oure Fodboldakademi, hvorefter vi kørte hjem til Holbæk.

Vi havde en fantastisk dag med fede oplevelser og gode fodboldkampe på et højt niveau. Fyn er fin!

Tilmeld dig akademiet