Skip to content

Skoleligaen

Vi deltager hvert år i Skoleligaen. Skoleligaen er en turnering for efterskoler og skoler med en fodboldlinje tilknyttet. Skoleligaen er en turnering med et godt niveau, som er meget prestigefyldt blandt landets skoler med fodboldlinjer.

Holbæk Sportsakademi leverede en fantastisk præstation, da holdet kom i skoleligafinalen mod Hessel Gods i 2012. En stor bedrift, hvor vi blandt andet slog Brøndby Idrætsefterskole i semifinalen. I 2014 spillede holdet sig hele vejen til Final Four, der blev afviklet på Monjasa Park I Fredericia.

I det følgende vil vi kort begrunde hvordan vi i ledergruppen udtager spillerne til skoleligaholdet.

Vi vægter på Sportscollege den sociale og personlige udvikling rigtigt højt, men skoleligaholdet har også en målsætning om at vinde flest mulig fodboldkampe. Derfor udtages Skoleligaholdet på baggrund af fodboldmæssige kvaliteter, men også på baggrund af:

– Deltagelse i det faglige skolearbejde, herunder lektielæsning

– Aktiv deltagelse i hverdagen

– Præstationer i hverdagen

– Træningsindsats

Til hvert skoleår udtages en bruttotrup på ca. 30 spillere, primært bestående af spillere fra 10. og 9. klasse. Hver gang vi skal ud og spille kamp vil vi udtage et hold på ca. 17 spillere fra brutto truppen.

Altså vil Skoleligaholdet bestå af spillere med et tilstrækkeligt fodboldmæssigt niveau, men som samtidig opfylder ovennævnte krav i skolesammenhæng.

Alle Elever i 10. klasse er forhåndsudtaget til bruttotruppen og er garanteret min. én kamp i Skoleligaen.

Tilmeld dig akademiet